V dalším díle Žít Prahu vám prozradíme tři skvělá místa, která jsou od sebe vzdálená pouhých pár kroků a jejichž návštěvy rozhodně nebudete litovat! Jsou skutečně neotřelá a patří k tomu nejlepšímu z gastronomického světa, co v Praze najdete. Nejlepší na tom je, že všechna tři můžete stihnout za jedno odpoledne nebo večer. Vzájemně se totiž skvěle doplňují.
Pojďte je s námi vyzkoušet!
Prvním podnikem, který si dnes představíme, je „Naše maso“. Na první pohled vypadá jako obyčejné řeznictví a maso vám zde skutečně i prodají, ale to není vše, co toto úžasné místo nabízí. Hlavním lákadlem je, že tu seženete jen to nejkvalitnější hovězí a vepřové maso. A výběr, ten je zde naprosto úžasný!
Od přeštických kotlet, přes hovězí maso z plemene čestr v různých stádiích zrání až po uzeniny vlastních receptur. Také se vám sbíhají sliny?
Třešničkou na dortu tohoto gastronomického nebe je, že se o maso stará vyhlášený řezník František Kšána mladší, který vám vše o jednotlivých kusech vysvětlí a doporučí vám jen to nejlepší. A pokud máte chuť jen na „něco menšího“, můžete si dát jejich burger nebo sekanou. Veškeré maso navíc pochází od domácích chovatelů, kteří se starají o spokojený život zvířat.
Druhé místo, které nesmíte vynechat, se nachází pouhých šest kroků od naší první zastávky. Lahůdkářství Sisters ocení jak milovníci sladkých dortíků a zákusků, tak i poctivých chlebíčků.
Najdete zde poklady české studené kuchyně v tradičním i moderním provedení, ale také dezerty od vyhlášeného cukráře Lukáše Skály, který se na několika mezinárodních soutěžích zařadil mezi nejlepší cukráře světa.
Ostatní pokrmy v bistru Sisters vycházejí z tradičního paukrtovského konceptu studené kuchyně. Základem každého chlebíčku je poctivá domácí majonéza z vařeného vajíčka nebo domácí majonézové, tvarohové a další saláty. Zajímavostí jsou také klasické pomazánky a další výrobky ze 70. a 80. let. Bistro Sisters zkrátka uspokojí všechny milovníky dobrot.
Po takových návštěvách budete dozajista nasyceni a budete potřebovat něco na slehnutí. S tím vám pomůže vinárna Bokovka, která stojí jen o dům dál. V Bokovce vás během chvíle pohltí kultivovaná a neotřelá atmosféra tohoto místa.
Vinárna Bokovka vznikla zejména z potřeby najít místo, kde by se přátelé mohli kdykoli sejít u sklenky dobrého vína. A vězte, že pár skleniček z výběru opravdu těch nejlepších vín pod taktovkou sommeliera Romana Novotného, tu chutná lépe než kdekoli jinde.
Co říkáte na dnešní tipy? My máme jasno, je čas vyrazit za gastronomickými zážitky. Podívejte se na video, na čem všem si můžete pochutnat!